Skickliga tillverkare av persienner i Skåne

av | 18 September, 2018

Det blir allt vanligare att använda persienner Skåne​ även på kontor och arbetsplatser för det är ett smidigt sätt att snabbt skärma av från solens strålar. Det är bara att vinkla bladen upp eller ner och när solen inte längre skiner är det bara att dra upp persiennen för att slippa känna sig instängd. I dagens läge kan man få persienner i flera olika varianter, storlekar och material.

Det finns både med smala och breda blad. De material du kan välja på är aluminium, trä eller plast och de kommer i flera olika färger som svart, vit eller brun. En persienntillverkare av kan anpassa persiennerna till dina fönster så att de passar perfekt. Antingen kan de sitta emellan fönsterglasen eller så kan den hänga på insidan, förankrad i fönsterkarmen.

Specialbeställningar av persienner

Det tar ett tag att göra en persienn eftersom det är så mycket snöre som ska dras igenom alla bladen. Bladen ska böjas, slås hål på och målas. Men persienntillverkarna är riktigt skickliga och fixar de flesta beställningar på någon vecka eller två. Vid specialbeställningar som går utanför de vanliga måtten kan man få räkna med att få vänta en aning längre på sin beställning vare sig man beställer ifrån Skåne eller någon annan ort. Ett exempel på en sådan specialbeställning kan vara att man vill ha ett motiv sprayat på persiennen och då måste persienntillverkaren bli tvungen att anlita en person som är bra på att måla på det aktuella materialet.

En mall eller schablon behövs skapas som målaren ska använda. Om man har tur kan målaren skapa en sådan själv utifrån den ritning eller foto som beställaren tillhandahållit. När persienntillverkaren i Skåne, eller i vilket landskap din persienntillverkare än befinner sig i har fått tillbaka den färdigmålade persiennen så kan han komma hem till dig och installera den på plats för att se så att den passar där den ska. Om så inte är fallet så får han justera persiennen i efterhand.